Member of the Diesekogroup

Worldwide projects Worldwide projects
Newsletter
International Construction Equipment
Dieseko Group B.V.
Lelystraat 49
3364 AH Sliedrecht
Netherlands
T: +31 (0)184 410333
E: info@ice-holland.com

Home | NL | Hoofdnavigatie | Nieuws

Dirk Smulders volgt Ton Kraak op als CEO van Dieseko Group BV

Sliedrecht, 20 december 2018 – Met ingang van 1 januari 2019 zal Dirk Smulders (42) directievoorzitter/ceo Ton Kraak opvolgen. Smulders maakte als Chief Operations Officer (COO) al sinds september 2017 deel uit van de directie. Ton Kraak gaf leiding aan Dieseko Group sinds 2008. Hij blijft als aandeelhouder en adviseur aan de onderneming verbonden.
 
Dirk Smulders (42) is met ingang van 1 januari 2019 de nieuwe directievoorzitter/CEO van Dieseko Group. Hj volgt Ton Kraak op die als aandeelhouder en adviseur aan de onderneming verbonden blijft.
  
In zijn nieuwe rol als directievoorzitter/CEO is Smulders verantwoordelijk voor de realisatie van de ingezette strategie en zal deze waar nodig aanscherpen. Doelstelling is en blijft om de groei van Dieseko voort te zetten en de onderneming verder uit te bouwen als wereldmarktleider op het gebied van hoogwaardige en innovatieve funderingstechnologie.
 
Dirk Smulders: “Ik vind het een enorme eer en een mooie uitdaging om de Dieseko Group BV te mogen leiden. Ik zie ernaar uit om samen met mijn collega-directieleden, management en medewerkers onze klanten over de hele wereld nog beter van dienst te zijn met innovatieve producten. Ik dank mijn voorganger Ton Kraak voor de goede en prettige inwerkperiode en de OR, de Raad van Commissarissen en onze aandeelhouder NPM Capital voor het vertrouwen dat zij in mij stellen.”
 
Dirk Smulders studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Delft en werkte eerder in eindverantwoordelijke posities voor Stork en Doedijns. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Size matters

Eind vorig jaar heeft ICE 2 compacte hydraulische powerpacks geïntroduceerd. Het zijn de 200 en 450, de langverwachte opvolgers van een inmiddels klassieke compact-serie uit de jaren ’90. Met resp. 230 en 465 L/min en een aangepast manifold geschikt voor het aandrijven van trilblokken, boorkasten, lieren etc.

Mobiliteit staat voorop bij zo’n compacte set: Met een laag gewicht van ca 3 ton (200) en 5,3 ton in een extreem kleine behuizing kan een set met standaard bakwagen worden vervoerd. Een belangrijk voordeel als het materieel op veel verschillende locaties moet worden ingezet.

Standaard zijn deze powerpacks voorzien van een Stage 4 Volvo-motor met AdBlue en bio degradable olie, en de nieuwe iQan MD4 besturing met draadloze afstandsbediening. De compacte powerpacks zijn aanzienlijk zuiniger en ook veel stiller door o.a. andere filters en de visco-aandrijving van de radiateur fan. Klein maar fijn zeggen ze bij ICE.
Downloads

Drone impressie van Drive-Dredge-Drill Open Huis

Mooie beelden van het Open Huis op de werf van Woltman Piling & Drilling Rigs in Oosterhout.
 
Nice pictures of the Open house at the yard of Woltman Piling & Drilling Rigs in Oosterhout.
 
Made by Martin Gerritsen.

Dieseko Group pakt uit tijdens Infratech 2017

Van 17 tot en met 20 januari vond Infratech plaats, de belangrijkste vakbeurs voor de infrasector in Nederland. Dieseko Group pakte uit met een prachtige en opvallende stand, met hier als grote blikvanger de PVE RD260 Resonator. Deze funderingsmachine, die met resonantietechniek profielen trillingsvrij zet, vormt een belangrijke innovatie in de industrie, en kon dan ook op veel belangstelling rekenen.

Jolanda van den Brink, Sales Director Benelux: “We zijn erg tevreden over het aantal bezoekers van de beurs en nog belangrijker, over de interesse van de bezoekers voor onze funderingsoplossingen. Infratech is voor ons een belangrijke beurs waar we veel van onze klanten ontmoeten. We merken dat er behoefte is aan innovatieve producten in onze markt, de Resonator is daar een mooi voorbeeld van.” 

Naast de Resonator presenteerde Dieseko Group ook de eerste beelden van de volledig gemoderniseerde cabine van de Woltman Piling & Drilling Rigs heistelling. Met de nieuwe ergonomische cabine heeft de machinist een volledig overzicht van het werk en de machine, wat het werken overzichtelijker en veiliger maakt. Daarnaast geeft het redesign de heistelling een fraai en eigentijds uiterlijk.

Dieseko Group neemt meerderheidsbelang in Pilequip, Australië

Producent en leverancier van hydraulisch funderings equipment Dieseko Group heeft een meerderheidsbelang genomen in Pilequip, Australië. Hiermee is de eerste vestiging van Dieseko Group in Australië een feit. Het werkgebied van Pilequip bevindt zich in zowel Australië als Nieuw Zeeland.
 
Pilequip, bestaande dealer van Dieseko Group, beschikt over een breed verhuurpark met funderings equipment van alle drie de merken van Dieseko Group: ICE International Construction Equipment, PVE Piling & Vibro Equipment en Woltman Piling & Drilling Rigs. Daarnaast biedt de Australische organisatie brede ondersteuning aan zijn klanten en beschikt het over reserveonderdelen voor alle machines in het verhuurpark. De organisatie is gevestigd in Sydney.
 
Brett Camm, Managing Director Pilequip: “De vraag naar hoogwaardig funderings equipment groeit in zowel Australië als Nieuw Zeeland. Nu we zijn aangesloten bij Dieseko Group maken we deel uit van een sterk internationaal netwerk, waardoor we op levertijd en service verder kunnen verbeteren.”

Office building of Pilequip
 
Ton Kraak, CEO Dieseko Group: “We zijn erg tevreden met de toevoeging van Pilequip aan onze lijst met internationale vestigingen. We zien veel potentie in de regio Australië-Nieuw Zeeland en nu we hier een eigen vestiging hebben kunnen we de markt nog beter van dienst zijn. Na een jarenlange samenwerking met Pilequip zijn we erg trots dat de organisatie vanaf nu deel uitmaakt van Dieseko Group. De vestiging in Sydney zorgt ervoor dat we nu ook ‘down under’ goed zijn vertegenwoordigd.”Share this page:
© 2019 ICE - International Construction Equipment
Webdesign & Development: HPU internet services