Member of the Diesekogroup

Worldwide projects Worldwide projects
Newsletter
Sign up
International Construction Equipment
Dieseko Group B.V.
Lelystraat 49
3364 AH Sliedrecht
Netherlands
T: +31 (0)184 410333
E: info@ice-holland.com

Home | NL | Hoofdnavigatie | Projecten

ICE renoveert dammen in Frankrijk

In 2013 hebben de Franse Waterwegen (VNF) en BAMEO een contract getekend voor het vervangen van 29 dammen, zes in de rivier de Aisne en 23 in de Maas. Drie jaar geleden is Vinci Construction samen met een aantal onderaannemers gestart met dit prestigieuze project. De aannemer rondt het project af binnen vijf jaar.

In beide rivieren worden automatische dammen geplaatst, voorzien van opblaasbare membranen in het water. Naast de 29 dammen die worden vervangen, worden twee dammen in de Maas opnieuw in bedrijf gesteld. Het netwerk van dammen wordt voorzien van turbines die worden gekoppeld aan een hydro-elektrisch microstation. Dit draagt bij aan de productie van energie voor de lokalen.

De funderingswerkzaamheden voor de dammen worden uitgevoerd met het ICE 416L trilblok, met een enkele en dubbele klem. Dit normaalfrequente trilblok heeft een enorme trekkracht en is breed inzetbaar. Vinci Construction werkt aan tien dammen tegelijk dit jaar, waardoor er maar liefst tien trilblokken op hetzelfde moment aan het werk zijn.

Gevaarlijk baggerwerk in Stuwpand Sambeek

Land Nederland
Datum Juni 2014 
Description   Zomerbedverdieping van de Maas
Machines DOP® 350 & ICE 900/800 aggregaat


“Eind maart 2013 is Martens en Van Oord gestart met de verdieping van de Maas in stuwpand Sambeek, tussen Venlo en Arcen. De rivierbodem wordt twee tot drie meter afgegraven om het water in de Maas meer ruimte te geven. Door de rivierbodem dieper te maken, krijgt de Maas meer ruimte en kan er meer water doorheen stromen. Hierdoor daalt het waterpeil, waardoor de kans op overstromingen wordt verkleind.” (MVO)
De geleverde DOP® 350 pomp is speciaal geprepareerd voor deze werkzaamheden. Zo is onder andere de lepelsteel aangepast om de pomp optimaal te kunnen bedienen. De pomp is uitgerust met een jetwaterpomp en een standaard zuigmond. Read more

Nederland, Damwandscherm in Montfoort

Land Nederland
Datum Maart 2012
Omschrijving   Damwandscherm in Montfoort
Machine ICE 8RFB
 

Read more

India, Ennore Thermal Power Project

Land India
Datum Januari 2011
Omschrijving   Bouw van een kanaal
Machine ICE 416L


Read more

Turkmenistan, Amu Darya Rivier

Land Turkmenistan
Datum November 2010
Omschrijving   Fundaties voor een verkeersbrug 
Machines ICE 35RF & ICE 700 power pack


Read more


Share this page:
© 2020 ICE - International Construction Equipment
Webdesign & Development: HPU internet services